Medier og kommunikasjon [Hopp til innhold]

Medier og kommunikasjon

Utdanningsprogrammet medier og kommunikasjon er et 3-årig utdanningsprogram som vil gi deg kompetanse innen digital mediekommunikasjon samtidig som det vil gi deg generell studiekompetanse.

Medieutviklingen har åpnet for en rask digital omstilling. En sentral del av denne omleggingen er den digitale mediekommunikasjonen som påvirker informasjonsflyten i hele samfunnet, fra offentlig kommunikasjon til helt personlig kommunikasjon mellom hver og en av oss.

Nasjonalt og internasjonalt vil det være et stort behov for å mestre alle former for digital kommunikasjon og mediehåndtering. Til det kreves det kompetanse i å produsere informasjon så vel som det å analysere og tolke informasjon. Medier og kommunikasjonsprogrammet vil gi deg grunnleggende kompetanse i informasjons- og mediehåndtering, og å gi deg innsikt i hvordan mediebransjen arbeider.

I opplæring vil du få mulighet til å produsere medieinnhold selv, lære å kommunisere offentlig og å analysere om hvordan mediene påvirker nasjonalt og internasjonalt. Du vil få mulighet til å oppleve og samarbeide med mediebedrifter utenfor skolen.

Det vil bli lagt vekt på prosjektarbeid som læringsmetode der flere fag vil inngå. Vi tror på læring der du blir utfordret til å hente kunnskap og ferdigheter fra flere fagområder for selv og kunne produsere egne mediebudskap og uttrykk.

Kontaktperson

Dagfinn Tvedt

Dagfinn Tvedt

Avdelingsleder medier og kommunikasjon

E-post dagfinn.tvedt@lillestrom.vgs.no

Tlf: 63890636