Elev-PC-ordning i Akershus fylkeskommune

Alle elever i de videregående skolene i Akershus skal ha en bærbar datamaskin. Elevene bruker sine private datamaskiner, og du som skal begynne i Vg1 må selv sørge for å skaffe deg en datamaskin til skolestart.

Du kan bruke den datamaskinen du har fra før, kjøpe en gjennom en vanlig forhandler, eller bestille en subsidiert datamaskin gjennom fylkeskommunens innkjøpsavtaler.

Les om PC/Mac-ordningen i Akershus fylkeskommune på Fylkeskommunens nettsider

Fylkeskommunens bestillingsportaler åpner 15. juni. Det er to bestillingsportaler, en for PC og en for Mac.

Hva slags datamaskin bør du velge?

På noen av utdanningsprogrammene brukes programvare som bare fungerer på enten PC eller Mac. Noe programvare krever en kraftig PC eller Mac.

Her kan du se hva slags datamaskin du bør ha dersom du ønsker å benytte din egen datamaskin framfor å kjøpe gjennom fylkeskommunens innkjøpsavtaler:

  • Studiespesialisering: Standard PC eller Mac.
  • Medier og kommunikasjon: Kraftig PC eller Mac   
  • Musikk, dans, drama: Kraftig PC eller Mac   

De elevene som har fag der man forventer å bruke programmer fra adobe-pakken, vil få bedre effekt av en kraftigere PC, men standard PC vil også kunne fungere.

Du kan benytte enhver datamaskin som oppfyller minstekravene:

  • Datamaskinen må ha antivirusprogram.
  • Datamaskinen må kunne produsere og levere inn oppgaver i formater som er lesbare for læreren. Du får  tilbud om gratis installasjon av Office-pakken når du begynner på skolen.
  • Datamaskinen må fungere når du arbeider i læringsplattformen itslearning.
  • Datamaskinen må fungere uten internettilkobling. Det utelukker for eksempel Chromebook.

Dersom datamaskinen din ikke funge­rer til det som er forventet, kan skolen kreve at du kjøper en standard-PC til bruk i opplæringen.

De elevene som har fag der man forventer å bruke programmer fra adobe-pakken, vil få bedre effekt av en kraftigere PC, men standard PC vil også kunne fungere.

Du kan lese mer om PC-ordningen på fylkeskommunens nettsider.