Helsesykepleiers oppgaver

Skolehelsetjenesten er en del av skolens tverrfaglige tilbud, og samarbeider med de aktuelle tjenester.

Helsesykepleier samarbeider også med representanter fra elevrådet. Dette for å ha en dialog om hvordan helsesykepleiers tid på skolen best kan brukes.

Etter ønske fra lærere og elever kan helsesykepleier tilby helseopplysning i klassene ut i fra ønsket tema. Å gi ungdom kunnskap om sammenheng mellom egen livsstil og helse er en viktig utfordring for helsetjenesten. Helsesykepleierer har taushetsplikt.

Drop in

Vi har drop-in når helsesykepleier er tilstede på Lillestrøm vgs kl 8.00 - 15.30

Solfrid: mandager og onsdager, mobil 948 69 138, e-post: sobr01@lillestrom.kommune.no
Bjørg: tirsdager og torsdager, mobil 903 68 627, e-post: bjsu01@lillestrom.kommune.no

Kontortelefon: 63 89 06 49. Helsesykepleier har kontor i elevtjenestefløyen i Bygg B.

Du kan komme til helsesykepleier for å snakke om det du har behov for, for eksempel om:

• Lette fysiske plager
  • Trivsel, forelskelse
  • Mistrivsel, sorg, angst, stress, depresjon
  • Spiseforstyrrelser
  • Søvnvansker
  • Skilsmisse i familien
  • Rus
  • Selvmordstanker
  • Seksualitet, graviditetstest
  • Prevensjonsveiledning: Resept på ulike typer prevensjon for jenter over 16 år
  • Seksuelt overførbare sykdommer, Klamydiatest
  • Gratis kondomer

Helsesykepleier har taushetsplikt og tilbudet er gratis.

Skolehelsetjenesten er ikke et alternativ til fastlegen. Tvert i mot skal du henvende deg til ham/henne, dersom du føler deg syk.

Velkommen!