Nytt fra biblioteket

Brigid Kemmerer: A Curse so Dark and Lonely

Lån nye engelske YA bøker i biblioteket!

Aktuelle og spennende Young Adult bøker enten du liker fantasy, kjærlighet eller bøker med samfunnsaktuelle temaer.

Michael Stilson: Bare spille ball

Les en ungdomsroman i høst

Ungdomsbøker tar opp viktige temaer i samtiden, og å lese kan utvide vår innsikt og empati for andre mennesker. "Bare spille ball" av Michael Stilton handler om fotball og proffdrømmen, men også om utfordringene og kjærligheten midt opp i det hele. Liv Eiril Evensen "En av tusen" handler om å bli pukket ut som modell, men også om å se og bli sett og om å være seg selv. "Det Sara skjuler" av Kathrine Nedrejord handler om et overgrep som skjer på en fest, og hvordan livet etterpå blir vanskelig. Også boken "Et hjerte, i en kropp i verden" har overgrep og livet etterpå som tema.

Mariann Youmans: Følelser til å bli sprø av

Ungdomsbøker med psykisk helse som tema

Mange nye spennende bøker i biblioteket med tema om vennskap, forelskelse, hvordan man har det med seg selv og andre, hvor viktig det er å snakke om problemer og lytte til andre.

Sabotør av John S. Jamtli er en actionpreget tegneserie fra 2. verdenskrig med humor og fine tegnede detaljer fra krigsårene. Den handler om Osvaldgruppen og deres katt- og mus lek med Gestapos verste agenter.

Nye aktuelle bøker fra 2. verdenskrig

Ungdomsbøker på engelsk

"The Hate U Give" av Angie Thomas: Sterk roman om rasisme og Black Lives Matter-bevegelsen (BLM) i dagens USA. "Children of Blood and Bone" av Tomi Adeyemi: Magisk fantasy fra en ung nigeriansk/amerikansk forfatter.

Nye tegneserier april 2018

Pondus: 16 hjerneceller & dansefot. Nemi: Jentestreker. Tegnehanne: Blod, svette og tress-is.

2STA Lillestrøm vgs

Vinner av ungdommens kritikerpris 2018: Demian Vitanza: Dette livet eller det neste

Juryklasse fra Lillestrøm vgs 2STA var med på kåring av vinneren.

Les en god bok i jula!

Nye bøker i biblioteket i desember: Ungdomsbøker, fagbøker og ny norsk samtidslitteratur.

Ren poesi

Liker du å lese dikt? I serien med Ren poesi finner du mange gullkorn.

Nye bøker desember 2017

Kjente forfattere som Lars Saabye Christensen, Tore Renberg og Tom Egeland har kommet med nye romaner i høst. Bøkene finner du i skolebiblioteket.

Nyheter i biblioteket

Flere nye godbiter i biblioteket, blant annet en sjakkbok, en bok om studieteknikk, og en om veien til toppidrett. Og selvfølgelig mange nye romaner og noen fagbøker fra kulturfond.