Intervju med statsministeren i regjeringen på LilleStortinget

Statsminister Iselin Andresen Olafsen (H)
Statsminister Iselin Andresen Olafsen (H)
Foto: Alexander Sundquist

I år arrangerer Lillestrøm videregående skole LilleStorting for sjette år på rad. Årets regjering består av 9 medlemmer fra både Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre, med Iselin Andresen Olafsen i spissen. Regjeringen og statsminister Olafsen har forberedt seg godt i en lang periode, og nå kan endelig debatten begynne.

 Iselin Andresen Olafsen er veldig fornøyd med rollen som statsminister, og ser på dette som en gylden mulighet til å utfordre seg selv. –Det er veldig mye jeg må passe på hele tiden. Jeg må jo stå ansvarlig for alt som blir sagt og gjort av min regjering, så det er absolutt en stressende oppgave også. Men alt i alt er det en veldig gøy læringsprosess, forteller Olafsen.  

 Årets regjering er en samling av representanter fra Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre. Statsminister Olafsen er godt fornøyd med regjeringsplattformen, og syntes de tre partiene har et bra og fungerende samarbeid. De har et stort håp om å få gjennom flere gode saker, men hvert parti har sine egne hjertesaker. –Vi i Høyre har blant annet grunnskolereformen som en aktiv sak, så det er noe vi håper går fint i gjennom, forklarer statsministeren. 

 Iselin er ikke bare aktiv innen politikk ved LilleStortinget. Hun har vært medlem i AUF siden 2011, og har sittet i fylkesstyre i snart 3 år. For henne er LilleStortinget et veldig fint arrangement, der de som elever får snakket ut om sine interesser og meninger.

 Iselin Andresen Olafsen syntes LilleStortinget er et veldig bra opplegg, særlig fordi det er en god måte å fremme demokratiet på. –Vi får en læringsprosess om demokratiet, og jeg syntes det er utrolig at vi klarer å gjennomføre det og få denne muligheten når vi er såpass unge, forteller hun. Til slutt håper hun aldri at Lillestrøm videregående skole slutter med LilleStortinget, og hun skulle ønske alle skoler fikk den samme muligheten.

 

Skrevet av Silje Lekang