2MKA på seminaret "Hacking Democracy" i Oslo

Elever i 2MKA på MK skal holde innlegg på seminaret "Hacking Democracy" i Oslo. Seminaret holdes torsdag 13.02.20 i Oslo kulturhus. Arrangør er Den norske atlanterhavskomité og Forsvarets forskningsinstitutt.

Møte med Aftenposten. Elevene forklarer hvordan de har arbeidet med innlegget til seminaret til Den norske atlanterhavskomiteen 13.02.20. fra venstre: Koan St James, Julian H Kristiansen, Sara Berntzen og Emma L Bergdahl alle eller i 2MKA. Foto: Dagfinn Tvedt
Foto: Dagfinn Tvedt

Bakgrunnen for forespørselen er at FFI, Forsvarets forskningsinstitutt, ble interessert i NRK Folkeopplysningen sitt manipulasjonseksperiment under skolevalget høsten 2019. Instituttet er spesielt interessert i om elever i videregående skole selv kan manipulere sosiale medier ved å opprette falske profiler og spre falske nyheter.

Utfordringen ble gitt til elever i Vg2 på MK i samråd med rektor Øivind Sørlie og faglærerne Gunnulv Hellesylt og Dagfinn Tvedt. Fire elever har utarbeidet et innlegg til seminaret, hvor de forklarer hvordan slik manipulasjon kan utføres og publiseres gjennom falske ad-hoc kampanjer for å påvirke ungdoms holdninger til Forsvaret.

Sara Berntzen var betenkt og ikke lite nervøs for dette oppdraget. Det er hun sammen med Julian H Kristiansen og Emma L Bergdahl som skal holde innlegget på vegne av klassen, og Koan St James skal stå for sammendraget som må holdes på engelsk.

Seminaret er fulltegnet, men alle interesserte kan følge med ved  å følge streamingen live fra kl. 09.00 torsdag 13. februar.