Helsesøsters oppgaver

Lillestrøm vgs
Solfrid Brekke
Lillestrøm vgs

Skolehelsetjenesten er en del av skolens tverrfaglige tilbud, og samarbeider med de aktuelle tjenester. Helsesøster samarbeider også med representanter fra elevrådet. Dette for å ha en dialog om hvordan helsesøsters tid på skolen best kan brukes.

Etter ønske fra lærere og elever kan helsesøster tilby helseopplysning i klassene ut i fra ønsket tema. Å gi ungdom kunnskap om sammenheng mellom egen livsstil og helse er en viktig utfordring for helsetjenesten. Helsesøster har taushetsplikt.

Vi har drop-in når Helsesøster er tilstede på Lillestrøm vgs kl 9-14

Solfrid: Mandager og onsdager, 94 86 91 38 solfridb@skedsmo.kommune.no  Kristin: Tirsdager og torsdager, mobil 41 45 31 75  kristin.hoegberg@skedsmo.kommune.no.

Du kan komme til helsesøster for å snakke om det du har behov for, for eksempel om:

• Lette fysiske plager
  • Trivsel, forelskelse
  • Mistrivsel, sorg, angst, stress, depresjon
  • Spiseforstyrrelser
  • Søvnvansker
  • Skilsmisse i familien
  • Rus
  • Selvmordstanker
  • Seksualitet, graviditetstest
  • Prevensjonsveiledning: Resept på ulike typer prevensjon for jenter over 16 år
  • Seksuelt overførbare sykdommer, Klamydiatest
  • Gratis kondomer

Helsesøster har taushetsplikt og tilbudet er gratis.

Skolehelsetjenesten er ikke et alternativ til fastlegen. Tvert i mot skal du henvende deg til ham/henne, dersom du føler deg syk.

Helsesøster har kontor i Elevtjenestefløyen i Bygg B.

Helsesøsters kontortlf: 63 89 06 49

Velkommen!