Ungdomsbedriftsmesterskap på Romerike

Barlock UB vant i tre kategorier ved ungdomsbedrifts­mesterskapet på Romerike 23. januar.

Bedriften vant beste HR, beste innovative produkt, og beste ungdomsbedrift. Kåringen ble gjort av organisasjonen Ungt Entreprenørskap som fokuserer på unge entreprenører. Elevene som står bak Barlock går i klassen Entreprenørskap og bedriftsutvikling hvor de jobber aktivt med å utvikle sine forretningsideer.

Produktet de vant med er en låsemekanisme som festes på sykkelen for at den skal holde seg stabilt når man triller eller parkerer den. Produktet er hovedsakelig rettet mot de som bruker sykkelen som framkomstmiddel i tettbygde strøk.

Det var også andre ungdomsbedrifter fra skolen som vant i ulike kategorier. Blant dem var «Godt å gi» UB, som jobber for å redusere matsvinn blant lokale matvarekjeder. De får matvarene gratis og gir dette videre til organisasjonene Frelsesarmeen og Mercy House. «Godt å gi» UB vant 2. beste sosiale entreprenør, og tredje beste logo i Romerike.

Rholio UB er en annen ungdomsbedrift som vant tredje beste HR. De ønsker å hjelpe mindre heldige mennesker ved å selge hettegensere. Problemstillingen deres var å engasjere ungdom samtidig som å samle inn penger til et veldedig formål. Fra hvert salg av genser går 50kr til en organisasjon som gir sykler til fattige innbyggere i afrikanske land.

-Vi vil at de skal rulle inn i fremtiden, sier Thea Bjørnstad, HR-ansvarlig.

tekst og foto Sahil Zafar